Кто может проходить тестирование во время дополнительной сессии?

Іноді за об’єктивних причин абітурієнти не можуть пройти зовнішнє незалежне тестування під час основної сесії. У кожного для цього можуть бути свої підстави. Проте в тому випадку, коли причини дійсно вагомі, абітурієнт може пройти ЗНО під час додаткової сесії.

Додаткова сесія ЗНО – це зовнішнє тестування, яке організовується для абітурієнтів, які за певних причин не змогли у визначені терміни прийняти участь у тестуванні або щодо яких виявлені порушення у проведенні ЗНО.

У таких випадках абітурієнти при бажанні за спеціальним рішенням регламентних комісій регіональних центрів оцінювання якості освіти РЦОЯО мають право пройти тестування під час додаткової сесії.

Зовнішнє незалежне тестування проводиться не з усіх обраних предметів. Під час додаткової сесії ЗНО абітурієнт проходить зовнішнє тестування лише з того предмета, з якого не зміг скласти тести у визначений час або під час складання якого були виявлені порушення процедури ЗНО.

Перелік об’єктивних причин для складання тестів під час додаткової сесії ЗНО


Проходити тестування під час додаткової сесії можуть:
1. Абітурієнти, які не змогли пройти ЗНО через участь у міжнародних змаганнях, олімпіадах або конкурсах, які входять до офіційних заходів та проводяться за участі Міністерства культури і туризму України, Міністерства освіти і науки України та Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту.
2. Абітурієнти, які не змогли вдало скласти тести через порушення самої процедури проведення зовнішнього тестування. Порушення повинні бути підтверджені регіональною комісією відповідного РЦОЯО.
3. Абітурієнти, які не брали участь у ЗНО під час основної сесії через хворобу, що підтверджується довідкою з лікарні.
4. Абітурієнти, у яких напередодні тестування померли рідні по крові (по шлюбу).

Причиною участі у ЗНО під час додаткової сесії можуть бути наступні обставини:
- стихійне лихо,
- техногенна катастрофа,
- пожежа,
- інші об’єктивні причини.

Особливості реєстрації абітурієнтів на участь у додатковій сесії

Реєстрацію абітурієнтів здійснюють відповідні регіональні центри оцінювання якості освіти. Пройти реєстрацію можна протягом 5 робочих днів (включається і день проведення ЗНО з конкретного предмету).

Для проходження зовнішнього тестування під час додаткової сесії створюються пункти тестування переважно за місцем знаходження РЦОЯО.