7 причин попрощатись з вашим репетитором ЗНО

Частенько у якості ЗНО-помічника вибирають репетитора.

А що?

Зручно, недорого, ще й індивідуальний підхід завжди і на кожному занятті.

Однак є те, чого репетиторській допомозі буде завжди бракувати.

Давайте розбиратися разом!

Чому ми обираємо репетиторів для ЗНО?


Коли приходить час готуватися до ЗНО, багато українських школярів звертаються за допомогою до репетиторів.

На це є 3 причини:

1. Зручність. Можна легко домовитись та підібрати дні занять, години. А у разі нагальної чи "мегаважливої" потреби, - перенести або скасувати. Як не крути, величезний плюс.

2. Ціна. Діапазон цін у репетиторів дуже великий. Є викладачі університетів, шкільні вчителі, а є студенти. Їх ціни будуть дуже різнитися. Однак не факт, що крутий викладач з академії допоможе з підготовкою до ЗНО так, як потрібно. Тому ціна - це ненадійний критерій вибору помічника. Якість передусім!

3. Індивідуальний підхід. Що це таке? Це 100% уваги одному індивідууму. Це зміна плану та режиму підготовки залежно від успіхів. Це можливість підлаштуватися під інтереси, особисті захоплення, що дозволяє зацікавити та непомітно, але суттєво "навантажувати".

Однак є те, чого репетиторській допомозі буде завжди бракувати.

7 речей, які не може дати жоден репетитор


1. Контроль
Репетитора можуть контролювати батьки, але для цього потрібно самим вникати в процес ще й розуміти предмет.

Тому частіше всього робота з репетитором - це "вільне плавання", на противагу якому, курси підготовки мають розроблену програму зі строками.

Батьки завжди мають змогу перевпевнитись, що все йде "по плану".

2. Кваліфікація
Викладачі на курсах ЗНО зобов'язані та й вмотивовані регулярно підвищувати свій рівень кваліфікації, відвідувати тренінги, семінари, обмінюватись досвідом з колегами.

Навряд чи репетитори будуть витрачати дорогоцінний час на таке. От вам і рівень кваліфікації, від якого напряму залежить результат. З роками вона втрачається, її треба підживлювати, як батарейку.

3. Дух змагання
Як би там не було індивідуально комфортно, робота в групі - це чудовий стимулятор "духу змагання".

Здорова конкуренція робить свою хорошу справу:
- сприяє серйознішому відношенню до навчання;
- мотивує виконувати завдання;
- мотивує, зрештою, ділитися своїми знаннями, пояснювати, запитувати.


Група - це завжди живе спілкування з тими, хто об’єднаний однією метою: здати ЗНО на можливий або й неможливий для себе максимум.

А також група - це ще й весело!

4. Гарантії результату
Жоден репетитор не віддасть вам гроші, якщо не буде прогресу, як це буває на якісних курсах, де вам завжди гарантують покращення результату, порівняно з тим, який був під час стартового тестування.

Якщо прогресу, на жаль, не виявлено, отримаєте компенсацію.

Під час купівлі побутових приладів всі цікавляться "А яка гарантія?", тому що з нею надійніше.

5. Системність підготовки
Часто буває так, що учень просто не хоче іти на заняття з репетитором: не зробив д/з, хочеться погуляти з друзями та ін. При цьому заняття легко перенести, однак втрачається системність підготовки та дисципліна.

При цьому, незважаючи на, так би мовити, мало гнучкий графік занять на курсах, у ньому є явна перевага - він забезпечує системність підготовки. Групове заняття неможливо перенести чи скасувати з "поважної причини". Треба старатись відвідати всі, щоб встигати йти в ногу з іншими в групі.

6. Матеріально-технічна база
Спеціально розроблені посібники, комп’ютери, онлайн-програми підготовки, онлайн-тести, зручні, оснащені всім необхідним аудиторії - такого пазла ні в себе вдома, ні в репетитора не збереш. Його збирають на курсах, тому що високий результат може забезпечити лише комплексна, а не однобічна підготовка.

Інновації при підготовці до ЗНО грають важливу роль, адже дозволють швидше готуватися і ефективніше працювати над своїми слабкими сторонами.

Просто пошук в інтернеті по запиту "ЗНО онлайн" дає безліч результатів. Зокрема в Україні представлена перша онлайн платформа підготовки до ЗНО. Огляд платформи можна подивитися нижче.



7. Психологічна підтримка
Всі чули про хвилювання на тестах, як воно заважає: долоні пітніють, мозок буксує.

Навряд чи ваш репетитор буде витрачати дорогоцінний час та сили на моральну підтримку свого учня.

Хоча все залежить від людини.

На професійних курсах ZNOUA викладачі - помічники у справі розрядки напруги. Вони не лише розжують потрібний предмет і по порціях все розкладуть, що вже підвищить градус впевненості в своїх силах, але й розкажуть в деталях, що варто, а чого не варто робити в день тестування, як заспокоїтись та налаштуватись на успіх.

Висновки
Як кажуть, головне - щоб людина була хороша. Безумовний факт. Як і той, що є хороші репетитори і хороші викладачі на курсах, які дійсно готують до тестів, а не просто викладають предмет. Вибір помічника завжди за вами, звичайно. Нехай він буде правильним, якісним, щоб кінцевий результат не просто вразив, а приємно шокував.

джерело: ZNOUA