Поняття про оздоровчі системи. Оздоровче харчування. Сучасні й традиційні системи харчування.
Основи безпеки харчування. Хвороби, до яких призводить неякісне, незбалансоване харчування. Перша допомога при харчових отруєннях і кишкових інфекціях. Харчові добавки.
Харчові продукти у природі, отруйні та небезпечні рослини.
Після закінчення вивчення теми:
Учень:
називає:
— основні складові оздоровчих систем;
— основні складові оздоровчих систем харчування;
— основні небезпеки неякісного харчування;
— хвороби, до яких призводить неякісне, незбалансоване харчування;
наводить приклади:
— впливу на здоров’я різних оздоровчих систем;
— ознаки гармонійності фізичного розвитку особистості;
розпізнає:
— ознаки харчового отруєння;
— їстівні та отруйні рослини;
характеризує:
— захисні реакції організму людини;
пояснює:
— важливість консультування з лiкарем щодо вибору та користування елементами оздоровчих систем;
— вплив харчування на здоров’я людини;
— необхідність споживання повноцінної їжі;
розуміє:
— необхідність користування елементами оздоровчих систем;
— важливість правильного добору якісних харчових продуктів;
— необхідність консультування з лікарем-фахівцем щодо вживання харчових добавок;
— важливість для життя і здоров’я правил вживання дикорослих рослин;
дотримується правил:
— здорового способу життя;
— надання першої допомоги при отруєннях і кишкових інфекціях.
Практичні роботи:
Визначення рівня індивідуального фізичного розвитку.
Моделювання ситуації та виконання алгоритму надання першої допомоги при отруєннях та кишкових інфекціях.